Tipski kiosci na Bjelašnici dodijeljeni u zakup

U petak, 29.12.2017. godine potpisani su ugovori o dodijeli u zakup 11 tipskih kioska, za 11 pravnih i

U petak, 29.12.2017. godine potpisani su ugovori o dodijeli u zakup 11 tipskih kioska, za 11 pravnih i fizičkih lica koja imaju prijavljeno prebivalište i imaju registrovanu djelatnost na području općine Trnovo. Općinski načelnik je potpisao ugovore uz uvodno izlaganje, gdje je istakao kako je zadovoljan ovim projektom jer se na jedinstven i prepoznatljiv način uveo red u ovoj oblasti, zamolio je sve potpisnike ugovora da se zadrži jednoobraznost postavljenih objekata i da način izlaganja robe i proizvoda bude isti. Načelnik je rekao kako će komunalna inspekcija Općine biti mobilna na terenu i pratiti rad svih korisnika, ali i eliminisati ilegalnu konkurenciju s područja Babinog Dola ukoliko je bude bilo uz propisanu novčanu kaznu.

Projekat tipskih kioska na području općine Trnovo će biti nastavljen i u 2018. godini, planirano je postavljanje 50 ovakvih kućica na svim mjestima gdje je moguća prodaja, čime će se unaprijediti prodaja poljoprivrednih proizvoda i rukotvorina karakterističnih za ovo područje, kao i otvaranje novih radnih mjesta.

Općinski načelnik je istakao i to kako je sa Službom za zapošljavanje KS potpisan Memorandum o razumjevanju i saradnji, te da će kada bude konkurs za pokretanje vlastitog boznisa svi korisnici tipskih kioska dobiti sredstva za pokretanje vlastitog biznisa ukoliko već nisu iskoristili ovo pravo.

Na kraju načelnik je svima zaželio sretnu Novu 2018. godinu i uspješan biznis.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_4304 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4302 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4299 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4301 [/tie_slide]
[/tie_slideshow]

 

U vezi s:  Tipski kiosk za prodaju rukotvorina i Potpisan Memorandum o razumijevanju i saradnji.

Pin It