Općinski načelnik imao radni ručak sa privrednicima

Općinski načelnik je jučer, 09.01.2018. godine priredio ručak za privrednike s područja općine Trnovo i privredne subjekte s

Općinski načelnik je jučer, 09.01.2018. godine priredio ručak za privrednike s područja općine Trnovo i privredne subjekte s kojima Općina sarađuje. Načelnik, Ibro Berilo je ovom prilikom predstavio investicione potencijale općine Trnovo, naglašavajući otvorenost Općine za investicije, te predstavio sve planirane urbanističke projekte, ali i projekte koji su u toku, te se ovom prilikom još jedanput zahvalio i Vladi Kantona Sarajevo za velike infrastrukturne projekte završene u prethodnom periodu na Bjelašnici, te poželio svim prisutnim mnogo sreće i uspjeha u novoj 2018. godini.

Privrednici su iskazali zahvalnost načelniku za ovakav gest, te zadovoljstvo i zainteresovanost za produbljenje saradnje sa općinom Trnovo.

Sastanku je prisustvovao ministar privrede Kantona Sarajevo, gospodin Muharem Šabić, te je istakao kako se zaista ulažu ogromni napori kako bi se Bjelašnici vratio stari sjaj, te pozvao investitore da nastave ulagati u dalji razvoj Općine Trnovo, jer općina Trnovo ima zaista ogroman turistički potencijal. Najavio je nastavak projekata, tačnije izgradnju sankačke staze, te rekao kako sve ovo znači otvaranje nove perspektive i stvaranje što boljeg poslovnog okruženja.

Prisutnima se obratio i gospodin Asim Sarajlić koji je imao samo riječi hvale za rad općinskog načelnika, i istakao kako su konačno dugogodišnji planovi i riječi sprovedena u djela, te kako Bjelašnica sada zaista predstavlja jednu modernu urbanu sredinu.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_4324 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4308 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4328 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4330 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4333 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_4334 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]