Zimsko održavanje puteva na području općine

Općina Trnovo je potpisala ugovore o zimskom održavanju puteva na području općine Trnovo za zimsku sezonu 2018./2019. Ovi

Općina Trnovo je potpisala ugovore o zimskom održavanju puteva na području općine Trnovo za zimsku sezonu 2018./2019. Ovi ugovori podrazumijevaju čišćenje i održavanje lokalnih i nekategorisanih puteva mjesnih zajednica Šabići, Dejčići, Trnovo, Delijaši i dio opštine RS – Kijevo. Čišćenje i održavanje lokalnih puteva u općini Trnovo finansira Općina Trnovo, dok čišćenje dijela opštine RS finansira Direkcija za puteve Kantona Sarajevo.

Održavanje magistralnog puta M18, dio od brane Bogatići do Trnova i magistralnog puta M18.1 od Gareža do Grebka održavaju Goražde putevi d.d., i u nadležnosti je Cesta FBiH.

Predstavnici nadležne općinske službe su obišli neka od naselja, kako bi sagledali trenutno stanje na terenu, jer poučeni iskustvom iz proteklih zima, najviše problema sa čišćenjem puteva bilo je u padinskim dijelovima općine. Upućen je i apel građanima da u slučaju većih snježnih padavina sami uzmu učešće u čišćenju snijega ispred svojih stambenih i poslovnih objekata, što je i zakonska obaveza.

Zimsko održavanje lokalnih, magistralnih i regionalnih puteva na području općine Trnovo

Magistralni put Zimska služba
Brana Bogatići- Trnovo Goražde putevi d.d.“
Garež- Grebak Goražde putevi d.d.“
Regionalni put Zimska služba
Pendičići-Grkarica Grakop d.o.o.“
Grkarica-Sinanovići MGBH d.o.o.“
Lokalni put Zimska služba
MZ Trnovo MGBH d.o.o.“
MZ Šabići Milišić Trans d.o.o.“
MZ Delijaš Milišić Trans d.o.o.“
MZ Dejčići JKP Trnovo d.o.o.“
MZ Kijevo RS Mevludin commerc d.o.o.“
Pin It