Posjeta Općini Trnovo

U radnoj posjeti općini Trnovo bili su Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, gospodin Adnan Šteta i direktor Direkcije za

U radnoj posjeti općini Trnovo bili su Ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, gospodin Adnan Šteta i direktor Direkcije za puteve, gospodin Selmir Kovač sa saradnicima.

Uvažene goste primio je Općinski načelnik Ibro Berilo sa saradnicima.

Tema sastanka je razmatranje i učinak dosadašnje saradnje, te upoznavanje članova sa aktuelnostima, razvojnim planovima i potrebama ove lokalne zajednice, s posebnim osvrtom na resore djelovanja Ministarstva saobraćaja i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

Načelnik Berilo upoznao je prisutne s projektima čija je realizacija u toku, potrebama za završetak istih, te budućim planovima u kojima značajno mjesto ima i potpora s razine Vlade Kantona. Ovim putem izrazio je svoja očekivanja da će Vlada i resorna ministarstva imati razumijevanja i pružati potporu Općini Trnovo u njenim razvojnim i drugim potrebama. Načelnik je odao priznanje gostima za uspješnu dosadašnju saradnju.

Na sastanku je dogovoreno sufinansiranje slijedećih projekata: putni pravac Bijele vode – Kolijevka, Šabići – Sinanovići, izgradnja kružnog toka na Gornjoj Grkarici, kružni tok Babin Do- Gornja Grkarica, zaobilaznica hotel Maršal- Donja Grkarica, put u Urbanističkom projektu Bjelašnica I faza te izgradnja saobraćajnice u poslovno- sportskom centru, kao i izgradnja garaže i parkirališta.

U razgovorima bilo je riječi i dogovoreno je i zimsko održavanje područja općine Trnovo; put Gornja Grkarica – Sinanovići, put Gornja Grkarica – Pendičići i put za Umoljane.

Ministar, gospodin Adnan Šteta je najavio da Općina očekuje pozitivan ishod za projekte s kojima je upoznat na današnjoj prezentaciji Općine, te da Općina može računati na potporu za unapređenje saobraćajne infrastrukture.

Direktor Direkcije za puteve, gospodin Kovač naglasio je spremnost i pripravnost Općine Trnovo u smislu pripreme projektne dokumentacije te efikasnosti u provedbi projekata koji su do sada implementirani sa Općinom Trnovo. Projekti za putnu infrstrukturu, koje je pripremila Općina sigurno će biti dobra podloga za implementaciju sredstava Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, jer ova Vlada implementira sredstva tamo gdje postoje projekti.

Nakon održanog sastanka delegacije su se uputile u obilazak regionalne saobraćajne infrastrukture.

[tie_slideshow]

[tie_slide] posjeta1 [/tie_slide]

[tie_slide] posjeta [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Pin It