Općina Trnovo osigurava dio sredstava za sanaciju i asfaltiranje puta u povratničkom naselju Kuti

Općinski načelnik Ibro Berilo je sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramić i načelnikom općine Sokolac,

Općinski načelnik Ibro Berilo je sa federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Edinom Ramić i načelnikom općine Sokolac, Milovanom Bjelicom, potpisao Sporazum o udruživanju sredstava za sanaciju i asfaltiranje putnog pravca Pećnik – Kuti u Općini Sokolac.
Riječ je o putnom pravcu koji ima veliki značaj za povratničku zajednicu na ovom području. Ukupna vrijednost radova iznosi 60 hiljada KM, od čega su po 20 hiljada KM osigurali Federalno ministarstvo raseljenih osoba i izbjeglica te općine Trnovo i Sokolac.

Naime, važnost saniranja i izradnje ovog puta prepoznala je i Općina Trnovo.
“Projekti infrastrukture jačaju razvoj ovog kraja i svakako će biti od koristi za sve naše građane, a posebno povratnike. Općina Trnovo radi boljih uslova života i rada povratnika, te povezivanja sa administrativnim centrima prepoznala je ovaj zahtjev te učestvujemo sa trećinom sredstava. Bez putne komunikacije nema ni održivosti a ni razvoja lokalnih zajednica”, kazao je Općinski načelnik.

Pin It

Leave a Comment