Obilježen Dan Općine Trnovo

Zbog trenutne epidemiološke situacije Dan Općine Trnovo obilježen je na simboličan način, što ne umanjuje značaj ovoga datuma

Zbog trenutne epidemiološke situacije Dan Općine Trnovo obilježen je na simboličan način, što ne umanjuje značaj ovoga datuma i dana kada je izvršena reintegracija Općine Trnovo.

Tim povodom, 12.03.2021. godine  u svim džamijama Trnova proučeni su Ja’sini  za šehide koji su svoje živote ugradili u temelje slobodne BiH.

Počast šehidima i poginulim borcima Armije RBiH odata je u srijedu, 17.03.2021. godine, polaganjem cvijeća na spomen-obilježju Veliko polje na Igmanu, tom prilikom proučen je i Ja’sin.

Istoga dana posjećen je mezar ratnog komadanta 1. Bošnjačke brigade Selima Hamzića, u haremu Ali-pašine džamije, kao i mezar nekadašnjeg guvernera Kantona Sarajevo Mustafe Pamuka. Odata je počast i položeno cvijeće.

Cvijeće su položili i odali počast predstavnici Općine Trnovo, predstavnici Općinskog vijeća i predstavnici boračkih udruženja Općine Trnovo.

U povodu Dana Općine svjetlo dana ugledao je i novi broj Informativnog biltena Općine Trnovo.

Tradicionalno će se posjetiti i porodice šehida – roditelji i supruge uz dodjelu hedija, povodom Dana Općine i Dana formiranja 1. Bošnjačke brigade, koji se obilježava 22 marta, kada to dozvole epidemiološke prilike.

 

Pin It

Leave a Comment