Početna / Vijesti / Duh ramazana u Trnovu

Duh ramazana u Trnovu

Općina Trnovo odlučila je organizirati iftarske sofre u džamijama mjesnih zajednica naše općine, kao i podjelu iftara za postače u najudaljenijim naseljima. Podijeljeno je 600 iftara.

  • Ramazan kao najodabraniji mjesec u godini, u njemu se dobra djela višestruko nagraduju, stoga ramazanske dane treba iskoristiti na najbolji mogući način. Mi smo u ovogodišnjoj ramzanskoj akciji nastojali da obroci koje pripremamo budu maksimalno kvalitetni i potpuni – sretni smo da smo vjernike okupili u džamijama, a onim starim i najudaljenijim stanovnicima naše Općine iftare smo dostavili na kućnu adresu, rekao je Općinski načelnik Ibro Berilo.

Ovom prilikom napomenut ćemo da je i humanitarna organizacija “Merhamet“ MDD Regionalni odbor Sarajevo i Osnovni odbor Trnovo u toku mjeseca ramazana organizovala, također, jedan kolektivni iftar za povratnike u naseljima Trnova RS. Arnela Pozder sekretar ove organizacije za Trnovo, koja je učestvovala i u raspodjeli Općinskih iftara , kazala kako“Merhamet“ tokom mjeseca posta angažira sve svoje ljudske i tehničke kapacitete kako bi se stiglo do svakoga.

Sljedeća Prethodna
 IMG_7177
 IMG_7158
 IMG_7164
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic