Početna / Vijesti / Izgradnja mosta i asfaltiranje lokalnih puteva

Izgradnja mosta i asfaltiranje lokalnih puteva

Početkom građevinske sezone nastavljeni su radovi na asfaltiranju lokalnih puteva u općini Trnovo. U mjesnoj zajednici Delijaš pored asfaltiranja lokalnih puteva, izvode se radovi na izgradnji novog mosta.
U završnoj fazi asfaltiranja su lokalni putevi u naseljenim mjestima Durakovići, Slavljevići, Balbašići i naseljeno mjesto Delijaši. Izvođači radova su GP Ing d.o.o i Braća Mujić Export-Import d.o.o iz Sarajeva. Radovi se finansiraju sredstvima Ministarstva privrede (OKFŠ) i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo, koja su izdvojena za općinu Trnovo za realizaciju nekoliko projekata među kojima je i asfaltiranje nekoliko dionica lokalnih puteva.

Sljedeća Prethodna
 balbašići asfalt
 durakovići asfalt
 slavljevići asfalt 2
Sljedeća Prethodna
Pomoćnik Općinskog načelnika za urbanizam, Osman Smječanin  kaže da će u narednom periodu biti u planu sanacija puteva koji se češće koriste i uništavaju tokom padavina, a prioritet je, kako kaže, asfaltirati što više lokalnih i seoskih puteva jer je nakon toga i održavanje jeftinije, a putevi bolji.

Radovi na izgradnji novog mosta sa pristupnim saobraćajnicama u ovoj mjesnoj zajednici započeli su još početkom tekuće godine. U pitanju je izgradnja mosta pod Bašcima, poznatiji kao most Sastavci. Finansijer na projektu je JP Ceste Federacije BiH, a izvođač radova je MGBH d.o.o.

 

Sljedeća Prethodna
 Izgradnja mosta-Sastavci-Bašci 1
 Izgradnja mosta-Sastavci-Bašci 2
Sljedeća Prethodna
“Most je jedan od kapitalnih zahvata za ovu godinu u mjesnoj zajednici Delijaš. Ne samo po finansijskoj vrijednosti, nego i po tome što će most pored svoje upotrebne važnosti za saobraćaj na magistralnom putu imati i estetsku vrijednost. Zadovoljni smo dinamikom realizacije projekata u ovoj mjesnoj zajednici”, rekao je Općinski načelnik.

 

Oko Ajla Mulaosmanovic