Početna / Obavještenja / Obavještenje – Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Trnovo

Obavještenje – Jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Trnovo

Kantonalno javno komunalno preduzeće “RAD” d.o.o.  započelo je jesenju akciju prikupljanja kabastog otpada na  području Kantona Sarajevo. Prema najavljenom programu iznošenja kabastog otpada, za područje općine Trnovo datum iznošenja kabastog otpada je 21. i 22.10.2017. godine.

Građane svih mjesnih zajednica općine Trnovo (Dejčići, Delijaši, Šabići i Trnovo) pozivamo da iznesu, kabasti otpad na mjesta odlaganja smeća u dane vikenda, 21. i 22.10.2017. godine. Iz KJKP “Rad” mole građane da se pridržavaju navedenih termina iznošenja kabastog otpada.

Aktivnosti ove akcije su tako organizovane da građani vikendom tj. subotom i nedjeljom iznose kabasti otpad, a u toku radne sedmice tj. od ponedjeljka do petka preduzeće RAD će preuzeti obavezu da ga prikupe i odlože. Komunalno preduzeće “RAD” će nastojati da svojim kapacitetima prikupi sav kabasti otpad sa općine u toku sedmice, te se nadaju da će ovim načinom iznošenja i prikupljanja kabastog otpada poboljšati akciju i da će građani biti zadovoljni.

Oko Ajla Mulaosmanovic