Početna / Vijesti / Napreduju radovi na projektu dogradnje škole u Šabićima

Napreduju radovi na projektu dogradnje škole u Šabićima

U toku je izvođenje radova na projektu dogradnje područne škole u Šabićima.
Podsjećamo, projekat dogradnje objekta područne škole u Šabićima sa “školom u prirodi”, koja djeluje u sastavu OŠ “Zaim Kolar” implementira Općina Trnovo, a finansijeri su Općina i Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
Arhitektonsko rješenje definirano je u skladu sa programskim i funkcionalnim zahtijevima, mogućnostima koje nudi lokacija, te su funkcionalno primjereni modernom načinu korištenja, a prilagođene uslovima koji vladaju na planini. Postojeći objekat je prizemne spratnosti i sastoji se iz dvije funkcionalne sredine. Prvu cjelinu čini edukativni dio sa dvije učionice i zajedničkom prostorijom, dok drugu cjelinu čini ugostiteljski dio sa restoranom. Dogradnjom etaže i mansarde na postojeći objekat, dobivamo novu funkcionalnu cjelinu-hostelski smještaj.
Dogradnjom postojećeg objekta, predviđena je izgradnja hostelskih soba , kao i proširenje ugostiteljskih sadržaja (kamin sala, restoran, kuhinja), tako da objekat škole pored osnovnog edukativnog karaktera ima i hostelsko-ugostiteljski tj. turistički karakter, kakav i treba posjedovati jedna škola u prirodi.
Izvođač je CENTAR-HAN d.o.o Sarajevo, a završetak radova planiran je za mjesec maj tekuće godine.

U fotogaleriji pogledajte kako napreduju radovi na projektu dogradnje škole u prirodi, u Šabićima;

Sljedeća Prethodna
 škola u prirodi1 
 škola u prirodi2 
 skola u prirodi3
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic

Check Also

2E5A31B6-D3BA-49A2-B94F-F925351AC63A

“Odbrana BiH – Igman 2019.”

Ovogodišnja, 19. po redu tradicionalna manifestacija “Odbrana BiH – Igman 2019”, ima za cilj da …