Početna / Vijesti / Obilazak porodica šehida povodom Bajrama

Obilazak porodica šehida povodom Bajrama

U povodu Ramazanskog Bajrama delegacija ispred Općine i boračkih udruženja posjetila je supruge šehida, članove Udruženja organizacija porodica šehida i poginulih boraca Trnovo. Naime, Općina je najprije u martu povodom dana Općine Trnovo posjetila sve roditelje šehida.

Svim porodicama šehida sa područja naše općine uručene su novčane hedije i prigodni poklon.
Predsjednica Udruženja porodica šehida, gospođa Sifa Dreca istakla je kako je zahvalna Općini Trnovo, za podršku Udruženju i ovoj populaciji. Udruženje je protekle sedmice organizovalo iftar za članove, a sada i obilaske zajedno sa predstavnicima Općine. Ističe kako za porodice šehida nije važan novac ili bilo kakav poklon već njegovo značenje da nisu zaboravljeni i da neko pamti njihovu tragediju.

Sljedeća Prethodna
 IMG_1123
IMG_1122
 IMG_1121
Sljedeća Prethodna

Pomoćnik općinskog načelnika, Esad Velić je rekao kako ova lokalna zajednica nastoji da na simboličan način iskaže poštovanje prema onima koji su u odbranu naše države dali ono najvažnije, svoje živote. Gospodin Esad Velić ističe da svake godine na osnovu spiska koji dostavi Organizacija porodica šehida i poginulih boraca, Općina dodjeljuje i jednokratnu novčanu pomoć porodicama šehida i poginulih boraca.

Sljedeća Prethodna
 obilazak1
obilazak 3
 obilazak2
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic