Početna / Vijesti / Obilježavanje godišnjice prvog organizovanog otpora podjeli BiH- Barikade

Obilježavanje godišnjice prvog organizovanog otpora podjeli BiH- Barikade

Danas je obilježena 27. godišnjica prvog organizovanog otpora podjeli BiH, pod nazivom Barikade. Organizator je Udruženje boraca “Patriotska liga” općine Trnovo zajedno sa mjesnom zajednicom Trnovo. Proučena je Jasin-dova, odata počast i položeno cvijeće u znak sjećanja na šehide, poginule borce i od rata umrle pripadnike Armije BiH i MUP RBiH.

Program obilježavanja, centralna manifestacija se održala ispred zgrade općine Trnovo, gdje su bili prisutni pripadnici boračkih udruženja, udruženja boraca ali i brojni ostali građani i patriote koji su svojim prisustvom uveličali ovu manifestaciju.

Značaj obilježavanja ovog datuma kroz kratki historijski čas istakao je gospodin Edhem Godinjak, rekavši kako nas iskustvo uči da bolje sutra neće doći bez borbe, stoga umjesto nostalgije za boljim juče, borimo se za bolje sutra, te je iskoristio ovu priliku i čestitao svim prisutnim Dan Nezavisnosti BiH.

Pored delegacije šehidskih porodica, delegacije ispred boračkih udruženja i delegacija ispred Općine Trnovo, općinski načelnik Ibro Berilo i predsjedavajuća općinskog vijeća Emina Mehmedagić učenjem fatihe i polaganjem cvijeća na spomen – obilježju odali su počast.

Sljedeća Prethodna
 IMG_6937
 IMG_6948
 IMG_6954
 IMG_6959
 IMG_6961
IMG_6966
 IMG_6947
 IMG_6938
 IMG_6935
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic