Početna / Vijesti / Obilježen Dan Općine Trnovo i Dan 1. BošnjaČke brigade

Obilježen Dan Općine Trnovo i Dan 1. BošnjaČke brigade

Dan 1. Bošnjačke brigade obilježen je u subotu 19. marta polaganjem cvijeća na spomen obilježju Veliko polje na Igmanu. Cvijeće su položili i proučili Fatihu načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo, predsjedavajući Općinskog vijeća Trnovo Selim Hamzić i delegacije ispred boračkih udruženja Općine Trnovo i Kantona Sarajevo.
U sali hotela “Maršal” na Bjelašnici održana je svečana sjednica u povodu Dana Općine Trnovo. Tom prilikom brojnim gostima obratili su se načelnik Općine Trnovo i predsjedavajući Općinskog vijeća Trnovo. Na svečanoj sjednici su dodjeljene pojedinačne i kolektivana plaketa Općine Trnovo. Pojedinačne plakete su dobili Dino Godinjak i Zijo Pindžo, dok je kolektivnu plaketu dobila Organizaciona jedinica Dom zdravlja Trnovo.
Dan Općine Trnovo obilježen je i takmičenjem djece šehida i poginulih boraca u literarnim radovima i djece iz OŠ “Zaim Kolar” Dejčići u likovnim radovima. Za literarne radove nagrađeni su sljedeći: Nađa Dreca, Minela Podgorica i Mirsela Mehanić, dok su nagrađeni učenici za likovne radove: Merisa Mizdrak, Almedin Omerbegović i Ela Lindov.