Početna / Vijesti / Poslovni susret sa privrednicima Omana

Poslovni susret sa privrednicima Omana

U organizaciji Privredne komore Kantona Sarajevo i Trgovinske i industrijske komore Omana održan je susret između privrednika Omana i predstavnika Općine. Naime, više respektabilnih kompanija iz Omana i predstavnika njihove Komore, izrazili su želju da ostvare kontakte i poslovnu saradnju sa kompanijama u Kantonu Sarajevo i Bosni i Hercegovini, tim povodom jučer su posjetili Općinu Trnovo.

U kongresnoj sali hotela Han, na Bjelašnici, Općina je priredila kratku prezentaciju naših razvojnih projekata, te ručak za privrednike iz Omana i predstavnike Privredne komore KS. Općinski načelnik predstavio je investicione potencijale općine Trnovo, naglašavajući otvorenost Općine za investicije, te predstavio sve planirane urbanističke projekte, ali i projekte koji su u toku, te se ovom prilikom zahvalio i Privrednoj komori Kantona Sarajevo. U svom izlaganju dalje se zahvalio na izraženom zadovoljstvu i zainteresovanosti za produbljenje saradnje sa općinom Trnovo, koja ima za cilj otvaranje novih perspektiva i stvaranje što boljeg poslovnog okruženja.

Gospodin Ahmed abdulkarim Hussain Al- hooti, predstavnik delegacije privrednika iz Omana zahvalio se Općini Trnovo na gostoprimstvu, kazavši kako je na Bjelašnici bio prije tačno deset godina i kako je zadivljen onim što vidi danas, te na istom čestitao Općinskom načelniku i uručio mu simbolični poklon države Oman.

Sljedeća Prethodna
 IMG_7422
 IMG_7416
 IMG_7410
 IMG_7401
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic