Početna / Vijesti / Protekli vikend obilježili požari na području općine Trnovo

Protekli vikend obilježili požari na području općine Trnovo

Vatrogasno društvo “Trnovo” obavještava sve stanovnike, a naročito poljoprivrednike, kad uslijede radovi na polju: uklanjanje korova, šiblja, suhe trave i lišća, da vode računa pri spaljivanju otpada kako ne bi izazvali požar.
Svjedoci smo velikih i dugotrajnih šteta nastalih od požara, a izazvanih ljudskim faktorom. Proteklog vikenda Vatrogasno društvo Trnovo imalo je jako puno intervencija, svi požari izazvani su ljudskim faktorom, iz Vatrogasnog društva izjavljuju kako su imali intervencije u naseljenom mjestu Dujmovići, Delijaši, Presjenica, Tušila, zatim požar na lokalitetu Zoranovića, Rakitnice i požar u rejonu Gornje Grkarice, kojeg u jednom trenutku nije bilo moguće gasiti zbog nepristupačnog terena. Vatra je na ovom području zahvatila šumu, dok je na ostalim gore navedenim područjima gorila trava i nisko rastinje. Svi požari su uspješno ugašeni intervencijom zajedničke profesionalne vatrogasne jedinice KS i Vatrogasnog društva “Trnovo”.

Iz Civilne zaštite Općine Trnovo i Vatrogasnog društva Trnovo apeluju na sve stanovnike općine za slučaj da dođe do izbijanja požara ili njegovog širenja, svaka osoba je dužna pristupiti gašenju ako je to u mogućnosti učiniti bez opasnosti za sebe i druge. Ako to ne može učiniti sama, osoba je dužna obavijestiti zajedničku profesionalnu vatrogasnu jedinicu Kantona Sarajevo na telefon 123 ili Vatrogasno društvo „Trnovo“ na telefon 033/439-011.

 

 

Oko Ajla Mulaosmanovic