Početna / Vijesti / Smotra folklora “Bjelašničke staze”

Smotra folklora “Bjelašničke staze”

Na izletištu Javorov do, u nedjelju, 08.07.2018. godine, održana je smotra folklora pod nazivom “Bjelašničke staze” u organizaciji KUD “Biseri Bjelašnice” iz Trnova.

Tradicijska kultura jedan je od bitnih i prepoznatljivih elemenata Trnovskog kulturnog identiteta.
Ciljevi organiziranja smotre folklora pod nazivom “Bjelašničke staze” je očuvanje i promoviranje tradicije koja zauzima značajno mjesto u kulturi i turizmu. Spoj kulture i turizma svakako će utjecati na poboljšanje i obogaćivanje turističke ponude navedenih destinacija. Lokalna zajednica je prepoznala značaj ovog događaja u smislu što bolje promocije Trnova, turizma i kulture ovog područja te je finansirala ovaj događaj.

Općinski načelnik otvorio je ovaj kulturni događaj kao jedan od dobitnika Zahvalnice za doprinos u radu kulturno umjetničkog društva “Biseri Bjelašnice”, te je u svom obraćanju istakao značaj ove manifestacije, kazavši da je važna najprije za očuvanje historije ovog područja ali i širenje suradnje, uspostavljanje novih prijateljstava, afirmaciju kulture i tradicije i poticanje zanimanja domaće i svjetske javnosti za bogatstvo tradicijske kulturne baštine i historije ovog mjesta.

Veliki broj građana, mladih ljudi jučer je posjetilo Javorov do i prisustvovalo kulturnoj manifestaciji u organizaciji Općine Trnovo i KUD “Biseri Bjelašnice”.

Sljedeća Prethodna
 kud1
kud4
 kud5

 kud6
 kud2
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic