Prijemi kod Predsjedavajuće Općinskog vijeća i Općinskog načelnika u povodu Dana Općine

Prijem penzionisanih uposlenika Općine Općinski načelnik i predsjedavajuća Općinskog vijeća upriličili su prijem penzionera – bivših uposlenika Općine

Prijem penzionisanih uposlenika Općine

Općinski načelnik i predsjedavajuća Općinskog vijeća upriličili su prijem penzionera – bivših uposlenika Općine Trnovo. Predsjedavajuća vijeća obratila se prisutnim, istakla kako je općina Trnovo u mnogome napredovala posljednjih godina, kratko upoznala sa aktuelnim investicijama, radovima, kao i planovima za naredni period. Poruka za sve nakon druženja sa penzionerima je da mudrost života dolazi sa godinama i da je njihova jedina želja da ih ne zaboravimo. Uručeni su pokloni sa željom da imaju dobro zdravlje i dug život.

IMG_7019

 

Prijem uspješnih sportista sa područja općine Trnovo

Druženje i prijem za najuspješnije sportiste i predstavnike sportskih klubova sa prostora naše općine je protekao u srdačnom raspoloženju, druženju i razgovoru. Na kraju su sportistima uručeni i skromni pokloni.

Ova aktivnost se prvi put realizuje u povodu Dana Općine, a ima za cilj upoznavanje sa trenutnim rezultatima naših sportista, te pokazuje spremnost Općine Trnovo na podršku sportu i našim sportistima.

U ugodnom razgovoru s predsjedavajućom, mladi su pričali o svojim iskustima, medaljama, putovanjima, ali i planovima i perspektivama.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_7027 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_7031 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_7025 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

Prijem roditelja šehida

Općinski načelnik i njegov savjetnik, gospodin Omer Vatrić primili su porodice šehida, tačnije roditelje šehida sa područja općine Trnovo, čiji su sinovi poginuli kao pripadnici Armije Republike Bosne i Hercegovine. Na prijemu su prisustvovali i predstavnici Udruženja Organizacija porodica šehida i poginulih boraca općine Trnovo.

Roditelji hrabrih sinova iskazali su svoje zadovoljstvo zbog organizovanja ovog prijema, te zahvalili na dobroj saradnji sa predstavnicima Udruženja koje ih zastupa i Općini Trnovo i njenom načelniku. Najprije se prisutnima obratio savjetnik općinskog načelnika, koji je kazao da je ovo odlična prilika da se porodice sretnu sa Općinskim načelnikom i predsjedavajućom Općinskog vijeća, porazgovaraju o problemima i načinu kako da ih riješe.

Načelnik je u svom obraćanju istakao kako se ova aktivnost sada već tradicionalno organizira povodom obilježavanja najznačajnijeg datuma za Općinu Trnovo, kako bi se pokazala briga i pažnja koju Općina pruža ovim porodicama, koje to svakako zaslužuju: “Vašu bol ništa ne može ublažiti, ali želim da znate da njihova žrtva i zasluga neće biti zaboravljena.”

Članovima porodica općinski načelnik uručio je i skromne hedije.

[tie_slideshow]

[tie_slide]IMG_7034  [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_7037 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_7038 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

I ove godine  kao i prethodnih u povodu dana Općine predstavnici Općine i Udruženja obišli su 45 porodica šehida, tačnije roditelje šehida sa područja naše općine, te su im uručene novčane hedije i prigodni poklon sa čestitkom općinskog načelnika za Dan Općine gdje im je poželio dobro zdravlje i porodičnu sreću.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_6233 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_6235 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_6234 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]