Obilježena godišnjica Diverzantske akcije u reonu Čakle- Proskok

Obilježena godišnjica Diverzantske akcije u reonu Čakle-Proskok, u nedjelju, 06. oktobra. Diverzanti-učesnici ove akcije, predstavnici Općine Trnovo na

Obilježena godišnjica Diverzantske akcije u reonu Čakle-Proskok, u nedjelju, 06. oktobra. Diverzanti-učesnici ove akcije, predstavnici Općine Trnovo na čelu sa načelnikom i predsjedavajućom Općinskog vijeća, zatim predstavnici Federalnog Ministarstva za boračka pitanja, Minstar za boračka pitanja KS sa delegacijom, predstavnici boračkih udruženja Kantona i Općine kao i brojni građani općine Trnovo okupili su se najprije na centralnom spomen obilježju na Igmanu gdje su delegacije položile cvijeće, nakon čega je protokol obilježavanja nastavljen na mjestu pobjedničke akcije na Čaklama.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_9598 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9602 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9599 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9596 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Program sjećanja u organizaciji Jedinstvene organizacije boraca “Unija veterana” općine Trnovo održan je na mjestu akcije i Spomen-obilježju jednog od heroja ove akcije – Mehanić Mirsada na Čaklama. Odata je počast i položeno cvijeće od strane njegove porodice i ostalih delegacija.

Kratki historijski čas, uz emotivno prisjećanje održao je gospodin Ismet Imamović jedan od preživjelih učesnika akcije.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_9608 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9600 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9610 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9604 [/tie_slide]

[tie_slide] IMG_9601 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

Pin It