Završeno asfaltiranje I faze

Završeno je asfaltiranje dionice puta Šabići- Sinanovići u mjesnoj zajednici Šabići, općine Trnovo. Sada se promet tom dionicom

Završeno je asfaltiranje dionice puta Šabići- Sinanovići u mjesnoj zajednici Šabići, općine Trnovo. Sada se promet tom dionicom odvija dvosmjerno, u fazi kada se ne obavljaju radovi.

Sredstva obezbjeđuje Direkcija za puteve KS, a izvođač radova je kompanija AGI d.o.o. iz Konjica.
Zahvaljujemo svim sudionicima u prometu na dosadašnjem strpljenju i razumijevanju, te pozivamo sve neka i nadalje poštuju ograničenje brzine, izjavili su izvođači radova.

Pomoćnik Općinskog načelnika za urbanizam Osman Smiječanin posjetio je naseljeno mjesto Šabići, tačnije obišao radove na putnom pravcu Šabići – Sinanovići u povodu završetka radova na prvoj fazi, te ovom prilikom naglasio da je riječ o veoma važnom projektu. Ovo je putni pravac gdje se u posljednje vrijeme značajno povećava frekvencija saobraćaja. Upravo je okončana prva faza projekta, a na proljeće nas očekuje nastavak radova.
Podsjećamo da se na području Trnova u ovoj godini radi na više od deset projekata, kada je upitanju samo saobraćajna infrastruktura, ukupne vrijednosti tri miliona KM. Okončani su radovi na spoju dva regionalna puta od hotela Maršal do Donje Grkarice u dužini od dva kilometra, zatim kilometar puta na dionici Bijele vode – Kolijevka. Biće još posla za izvođače radova, obzirom na pogodne vremenske uslove još uvijek su u toku radovi na sanacijama nekoliko puteva na općini, a naša su očekivanja da radove okončaju u rokovima, kvalitetno i prema ugovorenim standardima. Riječ je o više domaćih, renomiranih kompanija sa kojima smo do sada imali dobru saradnju, izjavio je Osman Smječanin.

“Želio bih u svoje ime i u ime Savjeta i svih građana koji žive na ovom području da se zahvalim, svima onima koji su na bilo koji način doprinijeli da se realizuje ovaj bitan projekat”, izjavio je sekretar MZ Šabići, Dževdet Vatrić.

 

Leave a Comment