Obilježen Dan državnosti BiH u Sarajevu

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen obilježju “Vječna vatra”, mezarju “Kovači”, spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na spomen obilježju “Vječna vatra”, mezarju “Kovači”, spomen obilježju ubijenoj djeci opkoljenog Sarajeva i u spomen parku “Vraca” danas je u Sarajevu obilježen Dan državnosti BiH.

U obilježavanju su sudjelovali predstavnici državnih, federalnih, kantonalnih, gradskih i općinskih vlasti, zatim predstavnici boračkih udruženja i političkih stranaka, kulturnih institucija, nevladinih organizacija te brojni građani, a ono je održano u organizaciji Kantona Sarajevo. Delegacija Općine Trnovo, na čelu sa predsjedavajućom Općinskog vijeća položila je cvijeće na pomenutim spomen obilježjima i time obilježila ovaj historijski datum, koji obavezuje sve nas da se borimo za zajedništvo, zalagajući se za očuvanje državnog suvereniteta i multikulturalnosti bosanskohercegovačkog društva.

U Sarajevu i BiH danas se obilježava 76 godina od Prvog zasjedanja ZAVNOBIH-a u Mrkonjić Gradu, kada je BiH ponovo potvrdila svoju državnost.

Cvijeće je položila i OO SDA Trnovo.

 

Pin It

Leave a Comment