Općinski načelnik danas potpisao sporazum o sufinansiranju

Općinski načelnik, Ibro Berilo sa ministrom privrede Kantona Sarajevo, Harisom Bašićem, potpisao je danas sporazum, kojim će ovo

Općinski načelnik, Ibro Berilo sa ministrom privrede Kantona Sarajevo, Harisom Bašićem, potpisao je danas sporazum, kojim će ovo resorno ministarstvo sufinansirati projekate sanacije i rekonstrukcije šumskih puteva na području općine.

Ovom prilikom ministar Bašić potpisao je sporazum i sa općinom Vogošća, Ilijaš, Hadžići i Ilidža.

Vlada Kantona Sarajevo je za pomenute sanacije planirala sredstva u iznosu oko 1.300.000 KM.

Potpisani sporazumi će se odnositi na sanaciju i rekonstrukciju šumskih puteva Rakitnica – Zarije, Staro groblje -Jastrebine, te Bare – Omenik, općine Trnovo.

“Rekonstrukcija i sanacija šumskih puteva proizilazi iz programa opće korisne funkcije šuma koje je Vlada KS nedavno usvojila. Riječ je dva programa, od kojih jedan realizira preduzeće Sarajevo-šume za regeneriranje šuma, a drugi ide direktno općinama za rekonstrukciju puteva”, istakao je ministar Bašić.

Naglasio je da je Nacrt o izmjenama zakona o šumama u proceduri usvajanja. Poslovna zajednica će biti rasterećena jednog parafiskalnog nameta, a novac će biti osiguran u budžetu.

“Ostat će i dalje dovoljno sredstava za finansiranje rekonstrukcije šumskih puteva, samo će se u konačnici promijeniti izvor finansiranja”, poručio je ministar Bašić.

Vlada KS

Pin It

Leave a Comment