Memorijalni turnir-Mehmed(Meša) Mulaosmanović

Općina Trnovo bila je sponzor malonogometnog turnira za mlade, održanog u Trnovu u čast čovjeka koji je dao

Općina Trnovo bila je sponzor malonogometnog turnira za mlade, održanog u Trnovu u čast čovjeka koji je dao veliki doprinos Općini.

U periodu od 1990. do 1997. godine obavljao je funkciju predsjednika Općine Trnovo, a u vremenu od 1992. do 1996. godine bio je predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Trnovo. Pored toga, Meša je bio i organizator otpora, a u poslijeratnim godinama upisao se u vakife džamije Ostojići.

Malonogometni turnir za mlade organizovan je na ideju i inicijativu mladih momaka iz Trnova, Sedina Mulaosmanovića i Harisa Mulaosmanovića, sina rahmetli Mehmeda. Turnir je finansijski podržalo i Ministarstvo sporta i Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo, te Azel France i Adriatic osiguranje Sarajevo.

U turniru je učestvovalo ukupno 15 ekipa. Vrijeme igranja je bilo 2 x 15 minuta, a prva tri mjesta uz pehare i novčane nagrade su osvojili:

  1. Sword security
  2. Hookah Lounge Magija
  3. ZAMM MC

 

Nagrađeni su još i Halil Merdžanić, kao najbolji strijelac turnira  i Amer Delić kao najbolji golman.

Ovaj je malonogometni turnir po prvi put organiziran, obzirom na veliki broj zainteresovanih i prijavljenih ekipa, plan je da se tradicionalno organizira.

– Vjerujemo da smo u prvom izdanju turnira započeli misiju našeg turnira, promicanje sportske kulture i prijateljstva i druženja naših mladih sportaša te nam je želja u tom smjeru i nastaviti graditi naš turnir. Veselimo se dolasku ekipa i njihove podrške, posjetilaca turnira, te našem zajedničkom druženju i uživanju u nogometu i prirodnim ljepotama Trnova –  rekao je jedan od inicijatora turnira Sedin Mulosmanović.

 

 

 

Autor: Ajla Lindov

Pin It

Leave a Comment