Održana akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Dejčićima

Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica, pa shodno tome Crveni križ periodično organizuje akcije dobrovoljnog prikupljanja

Potrebe za krvi i krvnim pripravcima su svakodnevnica, pa shodno tome Crveni križ periodično organizuje akcije dobrovoljnog prikupljanja krvi.

 

U organizaciji Crvenog križa Općine Trnovo, danas je realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi, koja se odvijala u sali Doma kulture u Dejčićima, u vremenu od 12,00 do 14,00 sati. Na humani poziv Crvenog križa općine Trnovo odazvalo se 7 osoba i svi su uspješno darovali krv.

Humanim činom dobrovoljnog darovanja krvi pomaže se u liječenju povrijeđenih i oboljelih sugrađana. Ovim humanim ljudima obezbijeđeno je okrepljenje nakon darivanja.

 

Akciji dobrovoljnog darivanja krvi prisustvovala je i predsjedavajuća Općinskog vijeća Trnovo Amina Dedić, koja je također darovala ovu dragocjenu tečnost.

 

Iz Crvenog križa Općine Trnovo zahvalili su svim dobrovoljnim davaocima krvi koji su se i ovog puta odvažno i bez predrasuda, uprkos virusu COVID-19, odazvali i darovali krv. Svima koji su darovali krv urađen je besplatan serološki test na koronavirus kojim se utvrđuje prisutnost antitijela.

Darivanje krvi je uzvišena i plemenita gesta koja treba postati naša obaveza.

 

Nakon realizovane akcije prikupljanja krvi u MZ Dejčići, ova općinska institucija planira u narednom periodu i akciju darivanja krvi u MZ Trnovo.

 

Davaoci krvi su istinski heroji, spašavaju tuđe živote nesebično darujući dio sebe i oni su nacionalno bogatstvo svake zemlje. Svim davaocima krvi upućujemo iskrene čestitke za darovanu krv i humanost na djelu. Davanjem krvi pokazujete koliko cijenite ljudski život, te iskazujete važnost izdvajanja vremena za drugoga.

 

 

 

Leave a Comment