Penzioneri u Trnovu uz oktobarsku penziju dobivaju po 50,00 KM

U proteklom periodu, Općina Trnovo je preduzela niz aktivnosti kako bi ublažila posljedice koje je građanima prouzročila pandemija

U proteklom periodu, Općina Trnovo je preduzela niz aktivnosti kako bi ublažila posljedice koje je građanima prouzročila pandemija corona virusa, kao i porast životnih troškova. Izdvojena su sredstva za one koji su prebolovali Covid-19, potom za srednjoškolce, a sada je obezbijeđena jednokratna novčana pomoć penzionerima koji su korisnici penzije čiji iznos ne prelazi 500,00 KM. Sredstva za ovu namjenu u iznosu od  23.950,00 KM osigurana su iz Budžeta Općine Trnovo, a svaki penzioner će dobiti po 50,00 KM.

 

Penzionerima sa područja općine Trnova koji penzije primaju preko Federalnog zavoda PIO/MIO Mostar, jednokratna pomoć će biti isplačena uz oktobarsku penziju. Sporazumom Općine Trnovo i Federalnog zavoda PIO/MIO isplata će biti izvršena za 459. korisnika.

 

Penzioneri koji su korisnici penzija preko Fonda penzijsko-invalidskog osiguranja Republike Srpske, sa mjestom prebivališta na području općine Trnovo, jednokratnu pomoć će preuzeti putem blagajne u Općini. Isplata za 20. korisnika ovih penzija početi će u ponedjeljak, 01.11.2021. godine,  u vremenu od 11,00 do 16,00 sati u sobi broj 7.

 

Ovo je jedan od načina da se pomogne ovoj kategoriji stanovništva, čime Općina Trnovo još jednom pokazuje svoje nastojanje da svi građani žive bolje i kvalitetnije.

Pin It

Leave a Comment