U toku saniranje materijalnih šteta

Stanje na poplavljenim područjima u Trnovu danas, u nedjelju 07.11.2021. godine je dosta stabilnije, nakon mirne noći bez

Stanje na poplavljenim područjima u Trnovu danas, u nedjelju 07.11.2021. godine je dosta stabilnije, nakon mirne noći bez obilnijih padavina.
Timovi civilne zaštite Općine Trnovo i njenih uposlenika i danas su na terenu. U toku su sanacije materijalnih šteta, koje su prouzročile obilne kiše od četvrtaka uveče. U izvještajima sa terena stoji kako je izvršena sanacija lokalnog puta Godinja, pri kraju je izvođenje radova na sanaciji Katanskog potoka u naselju Pomenovići, mjesne zajednice Delijaši. Kada je u pitanju ova mjesna zajednica u toku je i sanacija lokalnog puta u naselju Bašci i čišćenje propusta i odvodnih kanala.

Općinski načelnik ovim putem posebno se želi zahvaliti privrednim subjektima MILIŠIĆ-TRANS, kompaniji Almy-transport, zatim javnim preduzećima “Vodovod i kanalizacija” i KJKP Rad, kompaniji DRINJAKOVIĆ, preduzeću Grakop, MGBH d.o.o i JKP Trnovo, na hitnom postupanju, saradnji i nesebičnoj podršci svojim radom.

Dobrovoljno vatrogasno društvo Trnovo je danas krenulo sa akcijom čišćenja i pranja ulica poplavljenih područja. Trenutno je u toku čišćenje naselja Pendičići i prostora oko pogona za proizvodnju peleta u ovom naselju, kompanije Farang.

Napomenut ćemo još i da je jučer Općina izvršila hitnu nabavku profesionalnih mašina za isušivanje vlage iz stambenih prostora, koje su uposlenici Općine dostavili najugroženijim domaćinstvima i Policijskoj stanici Trnovo, čije su prostorije na prizemlju objekta bile potpuno poplavljene.

Autor: Ajla Lindov

 

Pin It

Leave a Comment