Upozorenje na opasnost od neeksplodiranih ubojnih sredstava na poplavljenim područjima

Poslije povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele

Poslije povlačenja vode sa poplavljenih površina povećan je rizik od pronalaska neeksplodiranih ubojnih sredstava koje su bujice donijele u naseljena područja.

 

Zbog toga upozoravamo građane da ukoliko uoče sumnjiv predmet koji bi mogao biti neeksplodirano ubojno sredstvo isti ne diraju ili pomjeraju već da ga vidljivo obilježe i obavijeste Civilnu zaštitu Općine Trnovo na broj 033 554 550. Pronađena neeksplodirana sredstva mogu se prijaviti i Operativnom centru civilne zaštite na broj 121 ili nadležnoj policijskoj stanici putem telefona broj 122.

Ova sredstva moguće je pronaći ne samo na obalama i u blizini rijeka i potoka, već i u slivnicima, šahtovima, podrumskim prostorijama poplavljenih objekata i slično.

Timovi za uklanjenje eksplozivnih sredstava Federalne uprave civilne zaštite su u pripravnosti i spremni su da uklone opasnost koju na poplavljenim područjuma mogu predstavljati neeksplodirana ubojna sredstva.

Leave a Comment