Održane javne rasprave na Nacrt Budžeta Općine

Nakon što je Općinsko vijeće usvojilo Nacrt budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu održane su javne rasprave u

Nakon što je Općinsko vijeće usvojilo Nacrt budžeta Općine Trnovo za 2022. godinu održane su javne rasprave u sve četiri mjesne zajednice, u petak je održana u Dejčićima a u subotu u podne u Šabićima.  Javnoj raspravi su prisustvovali svi zainteresovani pravni subjekti i građani koji žele biti upoznati sa Budžetom lokalne zajednice u kojoj žive i djeluju. Svi su pozvani da dostave prijedloge, primjedbe i sugestije u za to predviđenom roku, do 14.12.2021. godine.

U mjesnim zajednicama Dejčići i Šabići ovog vikenda građanima je pomoćnica Općinskog načelnika, Zineta Hadžić ukratko predstavila Budžet Općine u nacrtu, zatim se uvaženom skupu građana obratio pomoćnik načelnika za urbanizam Osman Smječanin koji je više govorio o projektima i investicijama Općine, a nakon toga se razvila konstruktivna diskusija u kojoj su brojna pitanja dobila odgovore i mnoge nejasnoće su razjašnjene. U Dejčićima neki od prijedloga savjeta građana koje ćemo izdvojiti odnose se na proširenje ulične javne rasvjete, zatim uređenje izvorišta, te asfaltiranje i uređenje oko objekta Doma kulture u Dejčićima. U Šabićima prvi prijedlog je nastavak rekonstrukcije puta Babin Do- Sinanovići, zatim asfaltiranja nekih lokalnih puteva, zamjena pokrovlja u objektu mjesne zajednice, te uređenje šireg prostora oko objekta škole u prirodi.

  • Zadovoljstvo mi je poslušati konstruktivne, dobre prijedloge i razmijeniti mišljenja sa građanima, na koje se u krajnjoj liniji ovaj Budžet i odnosi . Budžet Općine Trnovo u nacrtu je usvojen u iznosu od 22.252.100,00 KM od čega opći dio Budžeta čine 4.839.100,00 KM, dok je za kapitalne projekte je planirano investirati 17.413.000,00 KM, siguran sam da će biti i usvojen na narednoj sjednici Općinskog vijeća, koja je planirana da se održi vjerovatno već u toku naredne sedmice. Ono što nosi ovaj Budžet je već većinom poznato našim građanima i javnosti, to su naši započeti projekti,kao i nekoliko novih zanimljivih projekata koji će biti započeti naredne godine. Vrlo sam optimističan kada je u pitanju Budžet i njegova implementacija u idućoj godini, jer će zapravo pravi rezultati biti vidljivi u idućoj godini, kazao je Općinski načelnik.

 

 

Autor Ajla Lindov

Leave a Comment