Održan turnir sjećanja na Mehmeda (Mešu) Mulaosmanovića

Općina Trnovo bila je sponzor malonogometnog turnira za mlade, održanog u Trnovu u čast čovjeka koji je dao

Općina Trnovo bila je sponzor malonogometnog turnira za mlade, održanog u Trnovu u čast čovjeka koji je dao veliki doprinos Općini. Memorijalni turnir Mehmed (Meša) Mulaosmanović okupio je ove subote 12 ekipa.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Pekare “Zlatno zrno”, drugo mjesto zauzela je ekipa kompanije Liten d.o.o., dok je treće ZAMM media Consulting. Nagrade su im uručili organizatori.

 

Malonogometni turnir za mlade, koji sada već postaje tradicija, organizovan je na ideju i inicijativu mladih momaka iz Trnova, Sedina Mulaosmanovića i Harisa Mulaosmanovića, sina rahmetli Mehmeda.

Mehmed (Meša) Mulaosmanović je u periodu od 1990. do 1997. godine obavljao funkciju predsjednika Općine Trnovo, a u vremenu od 1992. do 1996. godine bio je predsjednik ratnog Predsjedništva Općine Trnovo. Pored toga, Meša je bio i organizator otpora, a u poslijeratnim godinama upisao se u vakife džamije Ostojići.

“I ove godine nastavljamo tradiciju obilježavanja godišnjice smrti našeg jednog i jedinog Meše. Svojim odnosom prema mladim ljudima, ovoj općini i državi, zaslužio je da ga se sjećamo i mlađim naraštajima prenosimo njegovu hrabrost i gordost“, istakli su ispred organizacionog odbora.

Zahvalnost je izrazio i Stručni saradnik za sport i kulturu Općine Trnovo, ističući kako su ovakva događanja sportskog i humanitarnog karaktera prijeko potrebna i da ih Općina Trnovo uvijek maksimalno podržava. “Mala skupina ljudi uspjela je ovo odlično organizirati. Bilo je prelijepo druženje u toku utakmica i čast mi je i zadovoljstvo što smo dali svoj doprinos da ovaj turnir uspije”.

Ajla Lindov

Leave a Comment