Odbrana BiH-Igman 2022

Defileom ratnih zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza održan

Defileom ratnih zastava Armije Republike Bosne i Hercegovine i MUP-a RBiH, prigodnim vjerskim programom te klanjanjem džuma-namaza održan je centralni dio manifestacije koja se održava 22. godinu zaredom.

Na platou Ratne džamije na Igmanu uz veliki broj vjernika iz svih dijelova Bosne i Hercegovine održan je centralni vjerski program.

Programu su prisustvovali muftija travnički Ahmed ef. Adilović, vojni muftija Hadis ef. Pašalić, načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Senad Mašović, direktor JU Fond Memorijala Kantona Sarajevo Ahmed Kulanić, ministri i predstavnici različitih nivoa vlasti, brojne zvanice i građani. Program je počeo učenjem odlomaka iz Kur'ana, uslijedio je defile zastava uz tekbire, nakon čega je klanjan i džuma-namaz

Delegacija Općine Trnovo, na čelu sa Općinskim načelnikom položila je cvijeće na spomen obilježju na Grkarici i Velikom polju.

Pin It

Leave a Comment