Svečana sjednica Općinskog vijeća u povodu Dana nezavisnosti

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen obilježju kod zgrade Općine, obilježeni su Dan nezavisnosti BiH i

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom spomen obilježju kod zgrade Općine, obilježeni su Dan nezavisnosti BiH i Prvog organizovanog otpora agresiji na BiH – u Trnovu, poznat još kao Barikade. Cvijeće su položili i odali počast delegacije – Općine Trnovo, delegacija ispred Općinskog vijeća, zatim ispred Koordinacije boračkih udruženja Općine Trnovo, Veterani policije i delegacija ispred Općinske organizacije SDA Trnovo.

Tom prigodom, održana je i Svečana sjednica Općinskog vijeća Trnovo u sali Općine. Prisutnima su se obratili načelnik Općine Trnovo Ibro Berilo i Edhem Godinjak, a predavanje o Danu nezavisnosti Bosne i Hercegovine održao je profesor Admir Mulaosmanović. Učešće u programu uzeli su i učenici OŠ ”Zaim Kolar” iz Dejčića, prigodnim recitalom.

Obilježavanje su organizovali Općina Trnovo i UB ”Patriotska liga” Općine Trnovo, uz prisustvo brojnih zvaničnika svih nivoa vlasti, predstavnika boračkih udruženja, porodica šehida, veterana rata, predstavnika privrednih subjekata i učenika O.Š ”Zaim Kolar” Dejčići, te brojni građani.

Poruka današnjeg obilježavanja je da trebamo biti ponosni na sve one koji su odbranili nezavisnost Bosne i Hercegovine, a događaje iz tog perioda prenositi mladima kako bi i oni nastavili njegovati kulturu sjećanja na ta vremena.

Pin It

Leave a Comment