Svečano obilježen Dan Općine Trnovo

Prigodnim svečanim programom danas je obilježen Dan Općine Trnovo, koji je započeo odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na

Prigodnim svečanim programom danas je obilježen Dan Općine Trnovo, koji je započeo odavanjem počasti i polaganjem cvijeća na mezaru ratnog komadanta Prve bošnjačke brigade, Selima Hamzića, kod Alipašine džamije. Potom je odata počast i položeno cvijeće i na spomen-obilježju Veliko polje na Igmanu, svim poginulim pripadnicima Armije i MUP-a  Republike Bosne i Hercegovine.

 U sklopu obilježavanja organizovan je i obilazak Poslovno sportskog centra Trnovo koji je u fazi izgradnje sredstvima Općine Trnovo.

 Nakon toga je uslijedila Svečana sjednica Općinskog vijeća kojoj su prisustvovali brojne zvanice iz javnog, političkog i kulturnog života Trnova, Kantona Sarajevo i Federacije BiH, kao i brojni građani. Svečanu sjednicu, koja je održana u Hotelu ”Bjelašnica”, otvorila je predsjedavajuća Općinskog vijeća Amina Dedić i uputila čestitku povodom Dana Općine.

 Pojedincima i kolektivima koji su dali naročit doprinos u razvoju i afirmaciji Trnova dodijeljena su ovogodišnjia Općinska priznanja. Povelja počasnog građanina uručena je Šefiku Džaferoviću i Edhemu Godinjaku, a dobitnik Plakete Općinskog vijeća je Mirza Terzo, dok je kolektivna Plaketa dodijeljena Lovačkom društvu Trnovo – sekciji Delijaši.

 Općinsko priznanje Stećak dobili su: Jasmin Lindov, te posthumno za Zaima Omerbegovića i Šeću Hošića.

 Zahvalnice Općine Trnovo su uručene: JKP Trnovo, Hotelu Bjelašnica, Mirsadu Keškiću, Jasminu Mehiću, Emiru Hrnjiću, Safetu ef. Muminoviću, dr. Adiju Hadžismajloviću i dr. Milišić Emiru.

 U ime nagrađenih na priznanjima se zahvalio Mirza Terzo, v.d. ministra za boračka pitanja Federacije BiH, jedan od dobitnika priznanja. Zahvalio je Općini Trnovo na ukazanom povjerenju i dodjeljenim priznanjima.

Na svečanoj sjednici kratko se obratio i gospodin Džaferović, istaknuvši kako je sretan i zahvalan da je dobitnik povelje počasnog gradjanina naše lokalne zajednice.

 Općinski načelnik Ibro Berilo u svom je obraćanju pozdravio sve prisutne, zahvalio svima koji su došli na obilježavanje, kao i svima onima koji doprinose razvoju i prosperitetu Trnova. Govorio je i o realizovanim projektima i onome što je urađeno u protekloj godini, te budućim planovima.

 U svečanom dijelu programa su recitalom učešće uzeli i najmlađi stanovnici općine Trnovo, učenici Osnovne škole ”Zaim Kolar” Dejčići. Muzičke numere uz pratnju harmonike izveo je mladi Trnovljak, Adi Vatrić.

Povodom Dana Općine izašao je i novi broj Informativnog biltena Općine Trnovo za 2023. godinu.

Leave a Comment