Obilježen Dan šehida u općini Trnovo

Učenjem Fatihe, Jasina te polaganjem cvijeća, drugog dana Ramazanskog bajrama na centralnom šehidskom mezarju na Igmanu- Velikom polju

Učenjem Fatihe, Jasina te polaganjem cvijeća, drugog dana Ramazanskog bajrama na centralnom šehidskom mezarju na Igmanu- Velikom polju obilježen je Dan šehida i na području općine Trnovo.

Programu je prisustvovao Općinski načelnik Ibro Berilo, predsjedavajuća Općinskog vijeća Amina Dedić i vijećnici Općinskog vijeća Trnovo, predstavnici boračkih organizacija, porodice šehida i druge delegacije.

Nakon upućene zajedničke dove, s ovog mjesta danas poručeno je da šehidi kao najbolji sinovi BiH nikada neće biti zaboravljeni, jer oni su dali svoje živote za državu i slobodu koju danas uživamo u BiH.

  • Islamska zajednica je drugi dan Ramazanskog bajrama označila Danom šehida. Naše porodice već dugo razumiju da nema ništa važnije u ovome danu od zijareta naših šehitluka i mezarja gdje su njihovi najmiliji, ali mi uvijek pozivamo sve građane koji žele da nam se pridruže , dođu ovdje i podsjete se na najvažnije vrijednosti, sjete se zajedno sa nama najvažnijih sinova ove države i nadam se da ćemo ovdje biti svake godine i svake godine ako Bog da u većem broju sa našom djecom, unucima, praunucima, istakla je predsjednica Udruženja porodica šehida, Sifa Dreca.

Općinski načelnik je danas kazao da ma koliko se trudili mi ne možemo dokučiti kolika je vrijednost naših šehida. Uz šehide danas je želio podsjetiti na sve oni koji su branili domovinu, pripadnike Armije RBiH, a kasnije i Oružanih snaga BiH. Svima njima iskazujemo veliko poštovanje i zahvalnost, te zaključio kako moramo prenijeti na našu djecu, na naše potomke, ono što je historija posvjedočila u vremenu iza nas, devedesetih godina kada smo uspjeli odbraniti Bosnu i Hercegovinu, u nju dovesti slobodu i mnoge druge vrijednosti.

A.L

Leave a Comment