Dan naše škole

Povodom Dana škole u ponedjeljak, 24.04.2023. godine u sali Osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići održana je priredba. Učenici

Povodom Dana škole u ponedjeljak, 24.04.2023. godine u sali Osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići održana je priredba. Učenici od prvog do devetog razreda pjevali su, plesali, glumili i svirali.

Na samom početku svim prisutnim obratio se direktor škole sa nekoliko riječi o prošlosti ove škole i važnosti obilježavanja Dana škole, te postignutim rezultatima škole i njenih učenika na takmičenjima. Ovom prilikom zahvalio se Općini i Općinskom načelniku na nesebičnoj podršci školi, te istakao projekte koje je kao direktor uspješno realizovao za vrijeme svojih mandata poput obnove biblioteke, projekta izgradnje lifta i projekat škole u prirodi.

– Koristim priliku da vam se posljednji put obratim kao direktor Osnovne škole “Zaim Kolar”. Prije svega, čast mi je bila što sam imao priliku obnašati ovako jednu odgovornu dužnost u školi u kojoj sam i započeo svoj pedagoški rad prije 24 godine. Kao direktor škole radio sam maksimalno s ciljem da stvorimo što bolje uslove za kvalitetniji i efikasniji odgojno-obrazovni proces. Cijenim da smo u proteklom periodu timskim radom, zajedno sa Općinom Trnovo napravili određene pomake. Srdačno vas pozdravljam i želim vam svako dobro, završio je direktor, Adis Hodžić.

Nakon obraćanja direktora uslijedila je priredba koju su koordinirale učiteljice i nastavnice, a učenici i učenice ove škole su pokazali svoje raznovrsne talente.

Program bogat sadržajima, pun pjesme, recitacija, igrokaza, veselih boja oduševio je goste, a završio je izvođenjem folkolorne sekcije i veliki pljesak publike.

 

A.L

Pin It

Leave a Comment