Općinski načelnik obišao lokalitete gdje se izvode radovi

Općinski načelnik sa saradnicima i izvođačima radova jučer je obišao radove na području Općine Trnovo. Ovom prilikom dao

Općinski načelnik sa saradnicima i izvođačima radova jučer je obišao radove na području Općine Trnovo.
Ovom prilikom dao je izjavu o projektima koji se realizuju na području općine Trnovo: “Općina zajedno sa Vladom KS i resornim ministarstvima nastoji popraviti postojeću infrastrukturu na Bjelašnici i Igmanu. Upravo su završena još dva tendera, jedan je za asfaltiranje saobraćajnice Donja Grkarica-Babin Do i izgradnja saobraćajnice od garaže, u sklopu projekta Srebrna lisica, do kružnog toka koji će također tek biti izgrađen. U sklopu saobraćajnice planirana je i izgradnja šetnice. Za ovaj projekat potpisani su ugovori i radovi trebaju krenuti ovih dana.

Zatim smo izdvojili 200.000 KM iz Budžeta Općine za hortikulturno uređenje područja Babinog Dola, u sklopu izvođenja ovih radova bitno je napomenuti da će se urediti i poravnati staze za odskijavanje i sankalište.

IMG_6073

Izvođenje radova na hortikulturnom uređenju

U toku je izgradnja garaže u sklopu projekta “Srebrna lisica”, radovi koji su do sada izvršeni na ovom projektu iznose 700.000 KM, i podsjećam ovo je zajednički projekat sa Vladom KS.

garaža

Izgradnja podzemne garaže u sklopu projekta “Srebrna lisica”

Raspisan je novi tender za sanaciju saobraćajnica, u iznosu od milion maraka, od kružnog toka do zgrade MUP-a, i ovdje je u sklopu saobraćajnice planirana i izgradnja šetnice.
Raspisan je tender za nastavak projekta vodosnadbijevanja za naredne dvije godine dana, u iznosu od 8.000.000 KM, što podrazumjeva dovođenje vode do sportskog centra, zatim kroz Urbanistički projekat Bjelašnica II do Štinjeg Dola. U toku je izvođenje radova na infrastrukturi za urbanistički projekat Bjelašnica II, gdje ovih dana završavamo kišnu i separatnu kanalizaciju i vodosnadbijevanje.

U sklopu Urbanističkog projekta Bjelašnica II graditi će se saobraćajnica, vrijednosti u iznosu od 250.000 KM. Napominjem još i da se ove godine nastavlja projekat rekonstrukcije javne rasvjete na području Bjelašnice i Igmana, u pitanju je savremena LED rasvjeta.

Također ističem da se grade novi stambeni objekti i hoteli, koji će povećati smještajne kapacitete ovog turističkog mjesta.”

IMG_6105

Izgradnja apartmana

Na području općine Trnovo u toku je realizacija velikog broja projekata, u toku jučerašnjeg obilaska radova pres služba Općine zabilježila je i fotografisala stanje na terenu i rezultate produktivnosti na gradilištima. Fotografije prate izjavu općinskog načelnika.

 

Pin It