Ibro Berilo

 

 

Biografija

 Ibro Berilo je rođen 23. septembra 1961. godine u Lukavcu, mjestu kod Trnova gdje trenutno živi sa suprugom. Ima dva sina. Završio je Višu pedagošku akademiju u Mostaru 1984. godine.

 Po završetku pedagoške akademije Berilo je bio nastavnik biologije i hemije u Osnovnoj školi „Zaim Kolar“. Od 1991. godine pa do kraja rata je u Općini Trnovo radio kao logističar. Nakon toga je šest godina bio direktor Osnovne škole „Zaim Kolar“.

Za načelnika Općine Trnovo Berilo je biran pet puta. Prvi put izabran 2002. godine i tu funkciju je obavljao naredne dvije godine. Od 2004. do 2008. godine je obavljao funkciju zastupnika u Skupštini Kantona Sarajevo. Kao kandidat Stranke za BiH 2008. godine ponovo je izabran za načelnika, a četiri godine poslije dobio je istu poziciju kao kandidat SDP-a.

Na lokalnim izborima 2020. godine je peti put osvojio mjesto prvog čovjeka Trnova- ovaj put kao kandidat Stranke demokratske akcije (SDA).

Općinski načelnik Ibro Berilo

Poštovani građani,

Hvala vam na povjerenju koje ste mi ukazali izabravši me za načelnika Općine Trnovo. Započeti su  veliki projekti za našu općinu, čija će realizacija biti prioritet mog djelovanja, u cilju izgradnje boljeg života na ovim prostorima. Iskreno vjerujem da ćemo ostvariti zajedničke ciljeve, te da se uspješno možemo suočiti sa svim izazovima koji će se naći ispred nas i da ćemo u tom cilju pokazati visok nivo odgovornosti prema svim stanovnicima općine Trnovo.

Trend stalnog razvoja općine se nastavlja, sa akcentom na razvoj turizma, kao najvećeg potencijala općine Trnovo. Nastavit će se politika društvene odgovornosti, podržati ćemo socijalno ugrožene kategorije stanovništva, boračku populaciju i penzionere. Predano ćemo raditi na razvoju obrazovanja, kulture, sporta, zdravstva, ekologije i sigurnosti na području općine Trnovo.

Našu lokalnu zajednicu otvorit ćemo domaćim i stranim investitorima čime ćemo osigurati poslove za domaće građevinske firme, otvoriti radna mjesta, sa posebnim akcentom na zapošljavanje mladih, te doprinijeti poboljšanju turističke ponude, naročito ljetne, s obzirom da se općina Trnovo ističe kao turistička i kulturna destinacija primamljiva gostima iz raznih dijelova svijeta.

S poštovanjem

Vaš načelnik,

Ibro Berilo