Vlada Kantona Sarajevo u Trnovu

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo održane ovaj put na Igmanu, u organizaciji općinskog načelnika i premijera KS Adema Zolja

Nakon sjednice Vlade Kantona Sarajevo održane ovaj put na Igmanu, u organizaciji općinskog načelnika i premijera KS Adema Zolja upriličena je prezentacija projekata koje zajedničkim sredstvima finansiraju Vlada i ova lokalna zajednica. Prema riječima općinskog načelnika neki od ovih projekata su već realizovani, neki su u realizaciji, dok za neke od njih su tek potpisani Sporazumi i Ugovori te se uskoro kreće u realizaciju. Većina ovih projekta je u cilju razvoja turizma, za šta općina Trnovo ima veliki potencijal.

Općinski načelnik je precizirao da su ključni projekti za Trnovo u predstojećem periodu izgradnja poslovno-sportskog centra i ulaganje u obnovljive izvore električne energije.

„U ova dva projekta Općina treba da investira oko 40 miliona KM, u jedan sredstvima iz kreditnog zaduženja a za drugi očekujemo podršku Vlade KS“, rekao je načelnik.

Premijer, Adem Zolj je istakao još jednom kako je glavni cilj sve pomenute gradnje razvoj turizma na Igmanu i Bjelašnici, u čemu Općina Trnovo može računati na podršku Vlade KS.

Podsjetio je da predstoji i održavanje Evropskog omladinskog olimpijskog festivala – EYOF u februaru 2019. te da su određeni radovi koji su već u toku na Igmanu i Bjelašnici pokrenuti radi toga. Kazao je kako priprema i izvođenje projekata za organizaciju ovih zimskih igara mladih doprinosi razvoju ove općine generalno.

„Za realizaciju ovih projekata Vlada KS i Općina će izdvojiti oko 28.000.000 KM zajedničkih sredstava, a radi se o infrastrukturnim, poslovno-sportskim projektima, izgradnji škole u prirodi, domova kulture i drugim“, kazao je premijer Zolj.

Dodao je kako će Vlada nastaviti ulagati u infrastrukturne projekte na područje ove općine, ali i svih drugih sarajevskih općina.

Nakon prezentacije i obraćanja općinskog načelnika i premijera, načelnik je članove Vlade odveo u obilazak svih lokacija na području Bjelašnice i Igmana, na kojima se rade i na kojima su planirani projekti. Članovi Vlade, predstavnici Općine Trnovo te predstavnici medija obišli su lokalitet za izgradnju staze za nordijsko skijanje na Igmanu te lokacije izgradnje najsavremenijeg prečistača otpadnih voda, podzemne garaže, bjelašnički šestosjed te mjesto za izgradnju novog poslovno-sportskog centra.

[tie_slideshow]

[tie_slide] dsc_0382_3 [/tie_slide]

[tie_slide] nače2 [/tie_slide]

[tie_slide] sjednica[/tie_slide]

[tie_slide] obilazak5 [/tie_slide]

[tie_slide] obilazak1 [/tie_slide]

[tie_slide] obilazak3 [/tie_slide]

[tie_slide] obilazak2[/tie_slide]

[tie_slide] obilazak6 [/tie_slide]

[tie_slide] obilazak4 [/tie_slide]

[tie_slide] dsc_0350_4 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

 

 

 

Pin It