Potpisan Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete

Pomoćnik Općinskog načelnika Osman Smiječanin i Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić potpisali su danas Sporazum

Pomoćnik Općinskog načelnika Osman Smiječanin i Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić potpisali su danas Sporazum o realizaciji projekta izgradnje i rekonstrukcije javne rasvjete na području Općine Trnovo – Babin do.

Projekt obuhvata zamjenu 50 starih svjetiljki sa led rasvjetnim tijelima na području Babinog dola – Bjelašnica i koji će u cjelosti finansirati Ministarstvo u iznosu od 70.000,00 KM.

„Ovo ministarstvo kontinuirano ima dobru saradnju sa općinom Trnovo. Ovaj projekt je izraz naše podrške razvoju cjelokupnog prostora Bjelašnice kao jednog od najatraktivnijih dijelova naše zemlje. Namjera nam je da krenemo sa zamjenom svih starih svjetiljki i led rasvjetu postavimo i u urbane dijelove Kantona što će napraviti ogromne uštede u potrošnji energije te stvoriti dodatne mogućnosti za primjenu modernih tehnoloških dostigunuća”, istakao je ministar Mandić te dodao da ovaj i slični projekti odražavaju spremnost ovog ministarstva i Vlade Kantona na podršku i saradnju sa svim lokalnim zajednicama u Kantonu Sarajevo.

Općina ima spreman projekat te će u narednom periodu pribaviti sve potrebne dozvole za izvođenje radova, riješiti imovinsko – pravne odnose na planiranom projektu te provesti proceduru izbora najpovoljnijeg izvođača radova.

Postavljanje novih svjetiljki u Babinom dolu treba da bude završeno do 30. septembra 2019. godine.

[tie_slideshow]

[tie_slide] sl2_52 [/tie_slide]

[tie_slide] sl3_32 [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Izvor: Press Vlade KS