Početna / Vijesti / Zimska sezona na Bjelašnici u punom jeku

Zimska sezona na Bjelašnici u punom jeku

Bjelašnica je u mjesecu januaru najhladnija planina u regionu , ali i s najviše sniježnog pokrivača što omogućava i čini savršene uslove za aktivnosti na snijegu. Na olimpijskoj planini Bjelašnici izmjereno je 188 centimetara snijega, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine.
Ovo je rekordna turistička sezona, oboren je i rekord posjećenosti u jednom danu na dan koncerta benda Bijelo dugme, a sudeći po daljim planiranim akivnostima i sadržajima na ovom području uživanje u zimskoj sezoni će se nastaviti i u narednom periodu.

Uprkos ogromnim količinama snijega ceste su prohodne, nema ugaženog snijega niti leda. Povoljni uvjeti za vožnju, kao i dosta sunčanih dana namamili su brojne posjetioce da dođu na ovu planinsku ljepoticu i uživaju u zimskim radostima, skijanju, sankanju, ali i šetnji na čistom zraku.

Općina Trnovo svim posjetiocima i skijašima na našoj olimpijskoj ljepotici želi još mnogo idealnih skijaških uslova, ali svakako i lijepih, sunčanih dana za duge šetnje na svježem vazduhu.

Sljedeća Prethodna
IMG_6833
 IMG_5067
IMG_6841
Sljedeća Prethodna

Oko Ajla Mulaosmanovic