Pomoć Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti

Predstavcnici Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti izrazili su zahvalnost Općinama koje su ispunile obaveze po Memorandumu, jedna od

Predstavcnici Muzeja književnosti i pozorišne umjetnosti izrazili su zahvalnost Općinama koje su ispunile obaveze po Memorandumu, jedna od njih je Općina Trnovo, koja je iz Budžeta za proteklu godinu izdvojila 10.000 KM.
Direktorica MKPUBiH Šejla Šehabović kazala je: “Općine su sve obaveze prema nama ispunile, a veliki je problem što Memorandum više ne važi. Kako su te lokalne zajednice bile više nego fer i od ogromne pomoći, mi se nadamo da će oni naći volje da ulažu u baštinu naše zemlje pomažući i dalje. Želim ponoviti da to nije njihova zakonska obaveza, te da je ova saradnja nastala isključivo iz njihove dobre volje i želje da naši muzeji napreduju”, kaže direktorica MKPUBiH Šejla Šehabović. Dodaje da je pred njima teška godina, ali da ne gube nadu: “Mi nećemo odustati, umorni smo i prestrašeni, ali znamo za koga čuvamo naslijeđe ove zemlje”.

Općinski načelnik je izrazio zadovoljstvo, kazavši kako je sretan kada Općina može pomoći drugim institucijama kojima je ta pomoć potrebna jer, naglašava, i naša općina je nekada trebala pomoć. Ova bh. kulturna institucija treba novčana sredstva za pokriće režijskih i troškova održavanja kako se ne bi suočila sa zatvaranjem zbog finansijskih problema poput nekih iz grupe od sedam institucija kulture od državnog značaja.

Pin It