Asfaltiranje lokalnih puteva u MZ Trnovo

Realizacija ovogodišnjeg plana izgradnje puteva na području općine Trnovo je u toku. U mjesnoj zajednici Trnovo završeno je

Realizacija ovogodišnjeg plana izgradnje puteva na području općine Trnovo je u toku. U mjesnoj zajednici Trnovo završeno je asfaltiranje više putnih pravaca.
Put Ilovice-Mađari je asfaltiran u dužini od oko 300 metara, izvođač radova bio je Bucomerc d.o.o. Kiseljak. U završnoj fazi je realizacija asfaltiranja i uređenja lokalnih puteva u naseljenom mjestu Ilovice, planiranim sredstvima su izvršene mjestimične sanacije postojećeg asfalta pristupnog puta do naselja, a put kroz gotovo cijelo naseljeno mjesto je sada asfaltiran, što omogućuje bolji pristup stambenim objektima na tom području, kao i mjesnom groblju. Sredstva obezbjeđuje Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

[tie_slideshow]

[tie_slide] IMG_5852 [/tie_slide]

[tie_slide]Ilovice2 [/tie_slide]

[tie_slide] Ilovice [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Mađari
Općina Trnovo zajedno sa Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo finansirala je i rekonstrukciju makadamskih puteva Pendičići- Barice i Pendičići- Lisovići. Izvršeno je nasipanje ovih makadamskih puteva sa djelimičnom izgradnjom kanala za odvod oborinskih voda.

[tie_slideshow]

[tie_slide]lisovići, Barice [/tie_slide]

[tie_slide] Lisovići i Barice [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

Pin It