Početak nove školske godine u JU OŠ “Zaim Kolar“

Nova školska 2020/2021. godina u JU OŠ “Zaim Kolar“ u Trnovu-Dejčići, ovaj put početi će znatno drugačije nego

Nova školska 2020/2021. godina u JU OŠ “Zaim Kolar“ u Trnovu-Dejčići, ovaj put početi će znatno drugačije nego proteklih godina, zbog epidemiloške situacije uzrokovane COVIDIM-19. Nastava počinje 01.09.2020. godine sa prijemom prvačića, kada će se novim učenicima kratko obratiti direktor škole, a zatim načelnik Općine Trnovo, koji će podijeliti ruksake sa školskim priborom, te udžbenike.

Ranijih godina je bila praksa da se organizuje prigodna priredba prilikom prijema prvačića, ali zbog pomenute epidemiološke situacije po prvi put to neće biti slučaj. Prijem će se obaviti uz stogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera.

Za učenike od drugog  do devetog razreda, prvi dan škole, nastava će se realizovati online, preko platforme office 365 for education.

Od 02.09.2020. godine u školu će krenuti učenici nižih razreda, od prvog do četvrtog razreda, dok će učenici viših razreda i dalje nastavu realizovati online. Nastavni časovi će trajati po pola sata, bez velikog odmora, a realizovati će se svi časovi osim časova tjelesnog i zdravstvenog odgoja čija realizacija će se odvijati online.

Ovakav kombinovani vid nastave će se odvijati do 14.09.2020.godine, kada će se očekuje nova odluka Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo o daljnjem načinu odvijanja nastave.

Pin It

Leave a Comment