Probijeni putevi do bjelašničkih sela

Kako bi se uspostavilo normalno funkcionisanje života na području Općine Trnovo, nekoliko dana je vođena borba sa snježnim

Kako bi se uspostavilo normalno funkcionisanje života na području Općine Trnovo, nekoliko dana je vođena borba sa snježnim nanosima na Bjelašnici. Zajedničkim naporima Općinskih službi, javnih i privatnih preduzeća, organizacija i građana, spriječena je potpuna paralizacija života na ovom području. Snježni pokrivač je ovih dana dosezao i do 169 centimetara, a negdje su nanosi bili i veći.

Održavanjem sastanka predstavnika Općine Trnovo, ZOI ‘84, policijske stanice Trnovo, policijske uprave Hadžići, Direkcije za ceste KS, predstavnika preduzeća i organizacija koje rade na održavanju puteva na ovom području, zacrtani su ciljevi da bi se izbjeglo stanje proglašenja elementarne nepogode, da se očuva komunikacija i nesmetano dopremanje namirnica u bjelašnička sela, te da se osigura pristup privrednim kapacitetima, posebno skijaškim stazama na Bjelašnici.

Ciljevi su realizirani uz veliko zalaganje svih učesnika, uspostavljena je komunikacija sa svim selima, osigurano je i intenzivno održavanje platoa Babinog Dola kako bi se neometano odvijale turističke i sportske aktivnosti.

Općina Trnovo zahvaljuje svim učesnicima koji su dali doprinos normalnom odvijanju života na Bjelašnici.

Pin It

Leave a Comment