Stanje na terenu danas

Uprkos kišnim padavinama od jutros do znatnih promjena u vodostajima nije došlo, stanje je stabilno. Timovi Civilne zaštite

Uprkos kišnim padavinama od jutros do znatnih promjena u vodostajima nije došlo, stanje je stabilno.
Timovi Civilne zaštite su na terenu i vrše monitoring s obzirom da kiša i jutros pada.
– U stalnom smo kontaktu s nadležnim u Kantonalnoj upravi cilvilne zaštite, jutros smo imali sastanak, zatim sa Agencijom za vodno područje rijeke Save, hidrometeorološkim zavodom i drugima. Vodostaji rijeka su u blagom porastu, kiša pada, ali sve su u koritima. Nemamo naznaka da će nivo rijeka toliko nadoći da bi se izlile i ugrozile stambene i druge objekte. Nije zabilježena ni pojava novih klizišta – rekao je Esad Velić, pomoćnik Općinskog načelnika.

Kada govorimo o radovima na terenu iz Službe za urbanizam imamo informacije kako se radi na saniranju lokalnih puteva u naeljima Ostojići i Ledići. Putna komunikacija iz naselja Ledići prethodna dva dana je bila prekinuta sa ostatkom mjesne zajednice Dejčići. Danas će biti saniran i pristupni put do osnovne škole „Zaim Kolar“ u Dejčićima. Iz ove službe su napomenuli i kako je Općina Trnovo jednu od mašina na raspolaganju poslala na ispomoć u Kijevo, opštine Trnovo RS.
Komunalno preduzeće općine Trnovo izvodi radove na saniranju puta Prštetak-Velika Vrela, kako bi uspjeli da dođu do pumpne stanice koja trenutno nije u funkciji.

 

Ajla Lindov

Leave a Comment