KUD ”Biseri Bjelašnice” obilježilo 18. godina uspješnog rada

KUD ”Biseri Bjelašnice” obilježilo je i proslavilo 18. godina uspješnog rada, te je tim povodom održana manifestacija pod

KUD ”Biseri Bjelašnice” obilježilo je i proslavilo 18. godina uspješnog rada, te je tim povodom održana manifestacija pod nazivom ”Igrom i pjesmom bjelašničkog kraja”.

Ovo društvo radi na očuvanju tradicije i to prvenstveno bjelašničkog kraja, a na ovom značajnom jubileju priredili su ugodan program, te su gledaoci mogli uživati u tradicionalnim nošnjama i igrama, koje su izvela četiri folklorna ansambla ovoga KUD-a.

Na smotri su učestvovali i gosti KUD ”Biseri Bjelašnice” – KUD ”Mošćanica” Zenica i KUD ”Putovići” Zenica, gdje su prisutnim gledaocima predstavili koreografije koje sa ponosom čuvaju. Smotru je svečano otvorio pomoćnik načelnika Općine Trnovo, Osman Smječanin.

Slaveći ovaj jubilej, predsjednik KUD-a Salem Lučkin i Uprava ovoga društva, naglašavaju da se uz marljiv rad i trud mogu postići veliki rezultati, što dokazuju brojni uspješni nastupi širom svijeta, kao i jubilej koji se upravo obilježio.

Na svečanosti su dodjeljene Zahvalnice onima koji podupiru i pomažu rad ovoga društva, među kojima je i Općina Trnovo i Općinski načelnik Ibro Berilo. Zahvalnice u ime Općine i načelnika preuzeo je pomoćnik načelnika Osman Smječanin koji je istakao da – ”KUD
”Biseri Bjelašnice” u najljepšem svjetlu promoviše Općinu Trnovo i njene historijske i turističke potencijale”.

Iz ovoga KUD-a su iskazali zahvalnost svima onima koji su dali doprinos u njihovom razvoju i radu, između ostalih zahvalili su se i Općini Trnovo, kao i Općinskom načelniku Ibru Berilu.

Leave a Comment