Asfaltiranje u sklopu Poslovno-sportskog centra

Trenutno se izvode vanjski radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj

Trenutno se izvode vanjski radovi na izgradnji poslovno-sportskog centra Trnovo smještenog na površini od 11,21 hektara, na nadmorskoj visini od oko 1300 m, u blizini Babinog dola, centra sportsko-rekreativne zone planine Bjelašnica.

Okončani su radovi na asfaltiranju pristupnog puta do i oko sportske dvorane u Poslovnom sportskom centru na Bjelašnici, kao i asfaltiranje sportskih ploha gdje će samo asfaltiranje biti podloga za polaganje tartana. Radi se o univerzalnim sportskim plohama za odbojku i košarku, te za rukomet i mali nogomet. Radove na asfaltiranju ispred sportske dvorane obišao je pomoćnik Općinskog načelnika Osman Smječanin, koji je istakao još jednom važnost ovog projekta u smislu da na ovom području nema adekvatnog prostora za djecu i omladinu, niti prostora za kvalitetne sportske sadržaje što će projektom biti omogućeno.

 

Podsjećamo Općina Trnovo je 2019. godine pokrenula aktivnosti da se na ovom lokalitetu izgradi poslovno-sportski centar sa mnoštvom raznovrsnih sadržaja, na zemljištu u vlasništvu Općine.

Leave a Comment