Ovog vikenda akcija prikupljanja kabastog otpada na području općine Trnovo

Počela je jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo. Građani odlažu svoj kabasti otpad u danima vikenda

Počela je jesenja akcija prikupljanja kabastog otpada u Kantonu Sarajevo. Građani odlažu svoj kabasti otpad u danima vikenda na poznate lokacije iz ranijih akcija, a KJKP ”Rad” d.o.o. Srajevo ga odvozi.

Jesenja akcija odvoza kabastog otpada na području Kantona Sarajevo počela je ovog vikenda 07.10.2023. godine u općini Stari grad, a završava krajem mjeseca sa općinom Ilijaš. Iz KJKP RAD Sarajevo mole građane da se pridržavaju navedenih termina i svoj kabasti otpad odlažu u terminima koji su navedeni za njihove općine.

Obavještavaju se i mole građani općine Trnovo da svoj kabasti otpad pripreme, te ga odlože na poznate lokacije, tačnije kada je u pitanju općina Trnovo kabasti otpad mogu odložiti na sve lokacije gdje su postavljeni kontejneri za odlaganje smeća u dane vikenda, 21 i 22.10.2023. godine.

Mole se građani da se pridržavaju utvrđenih datuma, jer drugim danima nije dozvoljeno odlaganje kabastog otpada.

Kabasti otpad moguće je besplatno odložiti i na Reciklažno dvorište u sklopu Sanitarne deponije Smiljevići od ponedeljka do subote u periodu od 07:00 do 19:00 i nedeljom od 07:30 do 13:30 sati. Reciklažno dvorište nalazi se u ulici Adema Buće br. 556.

Neodgovorne stanovnike koji odlažu otpad na nepropisan način, izvan termina i na mjesta koja nisu uređena za odlaganje otpada možete prijaviti na Eko telefon 033 660 000 ili putem poruka, na aplikacije viber i whatsapp, na broj 062 220 330.

Pin It

Leave a Comment