60. Smotra naučno-tehničkog i sportsko-tehničkog stvaralaštva mladih općine Trnovo i općine Hadžići

U petak je u organizaciji Osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz nastavnog

U petak je u organizaciji Osnovne škole “Zaim Kolar” Dejčići održano općinsko takmičenje učenika osnovnih škola iz nastavnog predmeta Tehnička kultura za učenike petih, šestih, sedmih, osmih i devetih razreda.

Na takmičenju su pored učenika iz naše osnovne škole učestvovali učenici iz osnovnih škola: OŠ “6. MART” Hadžići, OŠ “9. MAJ” Pazarić, OŠ “Hilmi ef. Šarić” Tarčin, OŠ “Hadžići” Hadžići. Takmičili su se učenici koji su na takmičenjima u svojim školama pokazali najbolje rezultate, i svojim radom i zalaganjem dobili priliku da predstavljaju svoju obrazovnu ustanovu.

Najbolje rezultate iz testa znanja za učenike od V do IX razreda su pokazali učenici OŠ “Dejčić”, a ukupni plasman škola izgleda ovako:

1. mjesto JU OŠ “Zaim Kolar Dejčići
2. mjesto JU OŠ “6. MART” Hadžići
3. mjesto JU OŠ “Hadžići” Hadžići

Općina Trnovo je učenicima takmičarima osigurala užinu i osvježenje, te za osvojena prva tri mjesta priznanja i novčani iznos od 70,00 KM za prvo mjesto, 50,00 KM za drugo i 30,00 KM za treće mjesto.

Leave a Comment