Općina obilježila svjetski dan borbe protiv raka

Općina Trnovo svojim aktivnostima djeluje i u cilju pružanja pomoći osobama oboljelim od teške bolesti, karcinoma. Znamo kako

Općina Trnovo svojim aktivnostima djeluje i u cilju pružanja pomoći osobama oboljelim od teške bolesti, karcinoma. Znamo kako osobe oboljele od ove bolesti nailaze na velike prepreke, okružene su barijerama koje im otežavaju život stoga imje potrebna podrška, Općina Trnovo svakom oboljelom stanovniku od teške bolesti pruža simboličnu novčanu pomoć za liječenje u iznosu od 500,00 KM. Da biste ostvarili ovu novčanu pomoć jednokratno u toku Budžetske godine potrebno je dostaviti dokaz u vidu lječničkog nalaza i ispunjen zahtjev za jednokratnu pomoć. Zahtjev možete preuzeti na šalter-sali Općine.

Jedan od oboljelih od ove surove bolesti je Enver Krupalija, stanovnik naselja Dujmovići, kojeg je općinski načelnik posjetio u njegovom domu.
Općinski načelnik, Ibro Berilo: Najveći problem na koji nailaze oboljeli građani su skupi lijekovi i terapije, iz tog razloga čini me sretnim da barem ovom simboličnom novčanom pomoći možemo oboljelim i njihovim obiteljima pružiti podršku tokom liječenja.

načelnik i enver

Pin It