Bjelašnica ovog vikenda centralno mjesto događanja

Općina Trnovo bila je partner Studentskog pohoda na Bjelašnicu, koji se održao u subotu, 17.02.2018. godine. Naime, u

Općina Trnovo bila je partner Studentskog pohoda na Bjelašnicu, koji se održao u subotu, 17.02.2018. godine. Naime, u čast olimpijskih igara po prvi put na Bjelašnici napravljeni su veliki olimpijski krugovi uz pomoć hiljade studenata učesnika pohoda i tako je na najljepši mogući način vraćeno sjećanje na Olimpijadu u Sarajevu.

Mladi su od ranih jutarnjih sati imali priliku učestvovati u takmičenjima u fudbalu, odbojci, vuči konopca, skakanju u vrećama..

Uz pomoć partnera Studentskih pohoda subvencionirane su karte, svim studentima koji skijaju ili bordaju omogućeno je besplatno sniježno iskustvo na Bjelašničkim stazama.

STPOOL

Istog dana, u subotu 17.02.2018. godine održan je i jedanaesti po redu Kup Srebrna Lisica, što je ujedno bilo i testno takmičenje za Evropski omladinski olimpijski festival koji će 2019. biti održan u Sarajevu i Istočnom Sarajevu. Takmičenje je počelo u 17:00 sati, a u 19:00 sati je započela noćna trka parallel slaloma. Kategorije takmičara su dječaci i djevojčice od 8 do 16 godina. Održavanje testnog takmičenja predstavlja finalni test koordinacije svih sektora unutar EYOF-a. Dakle, testiran je veliki broj organizacionih segmenata za EYOF 2019.

EYOF2

Pin It