Obilježena 25. godišnjica formiranja Prve bošnjačke brigade

Udruženje 1. Bošnjačka brigada organizator je obilježavanja 25 godišnjice Dana 1. Bošnjačke brigade. Povodom godišnjice u subotu, 24.03.2018.

Udruženje 1. Bošnjačka brigada organizator je obilježavanja 25 godišnjice Dana 1. Bošnjačke brigade. Povodom godišnjice u subotu, 24.03.2018. godine održan je prigodan program, koji je započeo učenjem Jasina, polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na centralnom šehidskom mezaristanu Veliko polje – Igman.

Na programu obilježavanja su bili prisutni pripadnici ove brigade, porodice šehida ali i ostali građani općine Trnovo. Nakon učenja Jasin- dove i polaganja cvijeća na mezarju održana je i svečana akademija u hotelu “Bjelašnica” na kojoj su dodijeljene povelje i plakete borcima ove brigade. Na svečanoj akademiji govorio je komandant brigade Selim Hamzić i ministar za boračka pitanja u Kantonu Sarajevo Muharem Fišo, poručivši da je ovo najznačajniji skup u KS jer se prisjećamo vitezova i heroja koji su sačuvali našu domovinu. Ovogodišnji dobitnici povelja su: Ramiz Karović, Mujo Hošić, Izet Ozdić-posthumno i Smail Rizvan-posthumno, dok su plakete dodijeljene za 22 pojedinca.

[tie_slideshow]

[tie_slide] svi [/tie_slide]

[tie_slide] džen i h [/tie_slide]

[tie_slide] mini [/tie_slide]

[tie_slide] fišo [/tie_slide]

[tie_slide] selim2 [/tie_slide]

[tie_slide] plaketa [/tie_slide]

[tie_slide] Igman [/tie_slide]

[/tie_slideshow]

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””]Prva Bošnjačka brigada

Skupila se vojska mlada
U odbranu svoga grada
U odbranu svoga grada
Smjelo ide
Prva bošnjačka brigada[/box]

Strofa pjesme učenice OŠ “Zaim Kolar” Dejčići – Lamija Oručević IX-a

Pin It